Baselworld 2017 - OMEGA: Onze eerste impressie


Posted:
22/03/2017

Tags:
WATCHES
Omega

Omega viert de 60steverjaardag van de iconische Speedmaster, het is dan ook maar normaal dat dit jaar de Speedmaster in de spotlight staat. Eén van de meest opvallende modellen is de Speedmaster Racing Master Chronometer, een erg geslaagde verschijning met een racing wijzerplaat en oranje accenten die verwijst naar links met de motorsport uit het verleden.

Het design van deze nieuwe uitvoering is geïnspireerd op dat van de Speedmaster uit 1968 en de racerij. Vandaar de duidelijk afleesbare wijzerplaat, oa. door de minuutaanduiding en de grotere subdials. Deze Speedmaster Racing Master Chronometer heeft een forse 44,25 mm grote kast in staal of roségoud. Omega ontwikkelde voor dit nieuwe model ook een nieuwe saffieren plaat, waardoor het dunner is dan vorige versies. Een blikvanger is de lederen band met oranje, rubberen binnenkant.



Omega zorgt ook voor een spectaculaire gelimiteerde reeks: een trilogie van horloges die voor het eerst in 1957 werden voorgesteld: de Seamaster 300, de Railmaster en de Speedmaster. Om de 60e verjaardag te vieren van deze iconische horloges werd beroep gedaan op het originele ontwerp van deze modellen.

De Speedmaster is te herkennen aan haar brede, pijlvormige wijzers waaraan ook de allereerste Speedmasters mee uitgerust was. Het was trouwens ook het eerste horloge met een tachymeter op de lunette. Deze gelimiteerde uitvoering heeft een stalen kast die 38,6 mm groot is.



De Omega Railmaster werd speciaal ontworpen voor wie in de buurt van elektrische velden moest werken; voor hen ontwikkelde Omega een horloge dat optimaal beschermd werd tegen magnetische straling. Deze nieuwe Railmaster lijkt dan wel op het 60-jaar oude model, maar dan wel met hedendaagse capaciteiten; het is immers bestand tegen een straling van maar liefst 15.000 gauss.



Ook de Seamaster 300 viert haar 60e verjaardag. Met de nieuwe, 39 mm grote stalen kast, keert een vleugje nostalgie terug in de collectie. In 1957 was het al een hele verwezenlijking om een horloge te maken dat zo waterdicht was, en vandaag kreeg het nieuwe model een Master Chronometer uurwerk.



Elk van deze drie modellen is gelimiteerd op slechts 3.557 exemplaren en komt in een vintage verpakking, precies dezelfde als deze uit 1957. Elk exemplaar wordt geleverd met 2 extra banden; één van leder en één NATO-band; én met het nodige materiaal om deze band zelf te wisselen.

Er is zelfs een trilogie box, voor de liefhebbers die ze alle drie wenst. Van deze box zijn er maar 557 wereldwijd beschikbaar!


Ontdek deze nieuwigheden op onze website of reserveer jouw limited edition via het contactformulier onderaan.

 


More info? Fill in the form below, we'll send you our feedback as soon as possible.

 

Thank you. Your message has been sent.

 

More news?