BREGUET CLASSIQUE 7147 GRAND FEU


Posted:
01/03/2018

Tags:
WATCHES
Breguet
Het prestigieuze Zwitserse horlogemerk Breguet staat bekend om prachtige klassieke uurwerken van de allerhoogste kwaliteit. Deze Breguet Classique 7147 kunnen we ongetwijfeld aan dat exclusieve lijstje toevoegen! Wat dit horloge nog meer bijzonder maakt is de "Grand Feu" emaillen wijzerplaat. Deze wijzerplaat, inclusief de verzonken subdial voor de secondewijzer, bestaat uit verschillende emaillagen die telkens op 800°C in een oven gebakken worden. Dankzij dit langdurig proces verkrijgt de wijzerplaat een boterzachte glooiing en glans. De wijzerplaat is prachtig afgewerkt met handgeschilderde arabische cijfers en indexen. De typische blauwe Breguet-wijzers mogen op deze Breguet compleet.

Ook het binnenwerk is helemaal Breguet. Het mooi afgewerkte Cal. 502.3SD is met een dikte van slechts 2,4 mm heel erg dun. Zeker als we rekening houden met het feit dat dit een automatisch uurwerk met een gedecentreerde rotor is. De balansveer gemaakt uit silicium. Een bijzondere uitvinding van Breguet die er voor zorgt dat enkele cruciale onderdelen niet meer onderhevig zijn aan magnetisme velden. Bovendien zijn deze onderdelen sterker, lichter, slijtvaster en minder gevoelig voor temperatuurschommelingen.

Weetje: In 1780 ontdekte Abraham-Louis Breguet een mechanisme om uurwerken automatisch op te winden met behulp van een rotor. Een ware revolutie in die periode want hierdoor kon een uurwerk "eeuwig" blijven werken. Deze ontdekking maakte zijn creaties dan ook erg populair bij adel in heel Europa en vooral Versailles. Deze uitvinding vinden we vandaag nog steeds in alle automatische mechanische Zwitserse horloges terug.

De Breguet Classique 7147 werd tijdens Baselworld 2017 voor het eerst voorgesteld en is ook terug te vinden in onze BASELWORLD 2017 FOTOREPORTAGE.
Fotografie door Maarten SlaetsOntdek dit horloge op onze website:

BREGUET CLASSIQUE 7147 GRAND FEU
PRIJS & BESCHIKBAARHEID 


More info? Fill in the form below, we'll send you our feedback as soon as possible.

 

Thank you. Your message has been sent.

 

More news?