EXPOSITIE: Breguet (Schuttershofstraat)


Posted:
24/06/2018

Tags:
Events
Breguet
Gedurende de maanden juni, juli en augustus organiseren Breguet en Juwelier Slaets een tijdelijke expositie in de Schuttershofstraat.

Tijdens deze expositie wordt de meestersuurwerkmaker extra in de kijker gezet. Zo krijgt de winkel een tijdelijke Breguet-aankleding en zullen er verschillende speciale uurwerken te ontdekken zijn.

We nodigen u van harte uit om van deze prachtige uurwerken van Breguet te komen genieten.

Juwelier Slaets
Schuttershofstraat 30b
2000 Antwerpen

PS Wenst u automatisch op de hoogte gehouden te worden van dergelijke evenementen? Aarzel dan niet om u in te schrijven op onze nieuwsbrief (onderaan in de footer van onze website of in de popup)!BREGUET TRADITION


De Tradition collectie brengt een levendig eerbetoon aan de geschiedenis van Breguet. Geïnspireerd door de legendarische "Montre à Souscription” van Breguet, kijkt deze collectie zowel naar de oorsprong van het merk als naar de toekomst.

De ‘Montre à Souscription’ is van oorsprong een vanaf 1796 door Breguet geproduceerd horloge met slechts één wijzer. Breguet bedacht voor dit horloge een betalingsschema (subscription, souscription) waarbij de klant een aanbetaling moest doen om het horloge te kunnen bestellen.

De Tradition collectie wordt steeds gekenmerkt door het mechanisme dat langs de voorkant zichtbaar is.


BREGUET TRADITION 7097
White Gold

Meer informatie over dit uurwerk


BREGUET CLASSIQUE


De Classique collectie streeft naar precisie, leesbaarheid en elegante vormgeving. Ieder uurwerk uit deze collectie is te herkennen aan de prachtig afgewerkte geguillocheerde wijzerplaat of aan de spierwitte email "Grand Feu" wijzerplaat. Of het nu een heel erg dun of net een gecompliceerd uurwerk is, allen hebben ze de typerende Breguet uitstraling en de blauwe Breguet wijzers. De details maken het horloge onmiskenbaar herkenbaar voor echte connaisseurs.

BREGUET CLASSIQUE 5140

White Gold

BREGUET CLASSIQUE 7787

Rose Gold

BREGUET CLASSIQUE 7147
"GRAND FEU"
Rose Gold

Meer informatie over dit uurwerk


Meer informatie over dit uurwerk


Meer informatie over dit uurwerk
BREGUET TYPE XII VINTAGE


De originele Type XX en TYPE XXI werden in de jaren 50 ontwikkeld volgens strikte voorwaarden voor de Franse luchtmacht. Om in aanmerking te komen voor piloten van de Franse luchtmacht, moest een chronograaf immers voorzien zijn van een "retour-en-vol" (oftewel "Flyback") functie. Deze complicatie staat de piloot toe om de chronograaf met één enkele drukbeweging de lopende chronograaf te stoppen, resetten en opnieuw te starten. Door deze cruciale seconden te besparen kon de piloot zijn afgelegde afstand veel nauwkeuriger bepalen, zeker aan hoge snelheden.

In de moderne varianten van vandaag vinden we nog steeds deze Flyback chronograaf terug. Waar de originele uurwerken met hand opgewonden moesten worden, zijn de moderne uurwerken wel voorzien van een automatisch mechanisme.


BREGUET TYPE XXI VINTAGE
Steel

Meer informatie over dit uurwerkBREGUET MARINE CHRONOGRAPHDe huidige Marine collectie vindt zijn inspiratie, zoals de naam doet vermoeden, in het water. Naast leverancier voor de Franse luchtmacht, werd A.-L. Breguet op 27 oktober 1815 (8 jaar voor zijn dood) aangeduid als officiële horlogemaker voor de Franse zeemacht (Marine Nationale). Als uitvinder van oa. het automatisch opwind mechanisme en de tourbillon, was Breguet één van de beroemdste horlogemakers van zijn tijd.

Deze sportieve uurwerken voelen zich dan ook op hun best in en rond het water.


BREGUET MARINE CHRONOGRAPH
Rose Gold

Meer informatie over dit uurwerk

 


More info? Fill in the form below, we'll send you our feedback as soon as possible.

 

Thank you. Your message has been sent.

 

More news?