TUDOR - Duiken met David Beckham


Posted:
17/05/2019

Tags:
WATCHES
Tudor
DUIKEN MET DAVID BECKHAM EN MORGAN BOURC'HIS

Als twee echte durvers zoeken David Beckham en wereldkampioen vrijduiken Morgan Bourc’his samen met TUDOR diepe waters op. TUDOR is dan ook het merk bij uitstek voor de durver onder ons. Dit is iets dat zich weerspiegelt in zowel de geschiedenis van het merk als waar het vandaag voor staat. Zo ontwierp Hans Wilsdorf, oprichter van TUDOR, elk uurwerk zodat ze de meest extreme omstandigheden konden doorstaan. Geen overbodige luxe als je nagaat welke avonturen werden ondernomen met een TUDOR om de pols. Om deze moedige individuen en durvers onder ons te vieren werd David Beckham uitgenodigd door TUDOR om ook zijn grenzen te verleggen.

 
In een korte video gedeeld door Beckham kan je zien hoe Beckham en Morgan Bourc’his op het droge in volledige duikuitrusting ademtechnieken oefenen vooraleer ze zich in het water wagen. Vervolgens zeilt het duo voorbij de horizon op zoek naar diepe waters. Samen met zijn duikpartner vervolledigt Beckham enkele indrukwekkende afdalingen.
"These are the moments when you are born to dare. It is about putting yourself in situations where you face challenge, which I like. Most of the time these situations bring out the best in me” zei Beckham over zijn ervaring.


Over Morgan Bourc’his
Morgan Bourc’his is geboren in 1987 in Touraine, midden Frankrijk. Van jongs af aan blonk hij uit in zwemmen en op 22-jarige leeftijd begon hij te verlangen naar de open zee en maakte de beslissing om te verhuizen naar Marseille en zijn tijd te investeren in het vrijduiken.

Als lid van het Franse nationale team werd hij in 2008 wereldkampioen in Egypte. Het was echter in September 2013 dat hij zijn grootste bekroning behaalde: hij werd de wereldkampioen in het vrijduiken met constante ballast zonder zwemvliezen. Hij daalde toen af tot een diepte van 87m. Op dezelfde wedstrijd brak eveneens hij het Franserecord met een duik van 89m, en dit verbeterde hij in 2017 met een duik van 90m.

Tudor Pelagos
Tijdens het hele avontuur droegen zowel Beckham als Bourc’his een TUDOR Pelagos duikhorloge. De naam Pelagos is afgeleid van het Grieks en betekent "verwant aan, of leven in de open zee”. Zoals de naam doet vermoeden en dankzij de technische eigenschappen is de Tudor Pelagos helemaal thuis in het water, zowel aan de pols van een vrijduiker als op grote diepte in een duikerklok. Dit horloge heeft een indrukwekkende lijst van technische eigenschappen en is waterdicht tot op een diepte van 500 meter. In theorie wordt ieder uurwerk zelfs tot 625 meter diepte getest. De kast en horlogeband uit titanium zorgen voor een gewichtsbesparing van minstens 40% t.o.v. een stalen uurwerk. Bovendien is het horlogekast voorzien van een heliumventiel welke het horloge beschermt tijdens saturatieduiken. De titanium horlogeband is uitgerust met een gepatenteerde zelf-aanpassende sluiting, waardoor de band zichzelf aanpast naargelang verschillende duikomstandigheden. Het TUDOR-binnenwerk heeft een gangreserve van maar liefst 70 uur en beschikt over een COSC-certificaat.


Over Tudor
TUDOR is een bekroond Zwitsers horlogemerk dat mechanische uurwerken aanbiedt met modieuze verfijning, bewezen betrouwbaarheid en unieke prijs-kwaliteit verhouding. De oorsprong van het merk ligt in het jaar 1926, toen "de TUDOR” voor het eerst geregistreerd werd door de oprichter van Rolex, Hans Wilsdorf. Hij creëerde TUDOR om uurwerken aan te bieden met dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid van een Rolex, aan een toegankelijke prijs. Vandaag bestaat de TUDOR-collectie uit collecties zoals Pelagos, Black Bay, Glamour en 1926. Sinds 2015 biedt TUDOR binnenwerken aan met verschillende functies.

 


More info? Fill in the form below, we'll send you our feedback as soon as possible.

 

Thank you. Your message has been sent.

 

More news?