TUDOR Heritage Black Bay Chrono (Baselworld 2017)


Posted:
24/07/2017

Tags:
WATCHES
Tudor
2017 is voor TUDOR een jaar met enkele interessante nieuwigheden. Na de komst van de Black Bay Steel & Gold (S&G) en de Black Bay Steel, mogen we nu ook de Black Bay Chrono verwelkomen in onze winkel! Rond dit horloge is heel wat te doen geweest want het heeft voor heel wat meningsverschillen gezorgd om verschillende redenen.

Hybride duikhorloge

De Black Bay collectie is immers een historische duikerscollectie die steeds gekenmerkt wordt door de typerende "snowflake” wijzers en de grote witte indexen op de wijzerplaat voor optimale leesbaarheid onder water. Dat is niet anders bij dit horloge, maar het is de toevoeging van een chronograaf die voor heel wat controverse zorgde.

In principe hoort een chronograaf met tachymeterindeling niet thuis op een duikhorloge aangezien het geen echte functie heeft tijdens het duiken. Een chronograaf met tachymeterindeling werd destijds ontwikkelt voor racepiloten van sportwagens en is vaak minder waterdicht door de extra drukknoppen. De Black Bay Chrono is echter wel waterdicht tot 200 meter diepte dankzij de geschroefde kroon en drukknoppen die voor extra waterdichtheid zorgen. Dit "hybride” horloge voelt zich dus evengoed thuis op het droge als in het water.

Deze aanpak zorgt voor veel verdeelde meningen, maar over één aspect kunnen we het eens zijn: het uiterlijk van deze chronograaf is gedurfd maar bijzonder geslaagd. Vandaag de dag worden duikhorloges toch meestal op het droge gedragen, dus waarom zou je een duikhorloge niet van een chronograaf mogen voorzien?

TUDOR & BREITLING: een constructieve samenwerking

Dat moest Tudor ook gedacht hebben toen het de samenwerking aanging met Breitling. Het manufacture binnenwerk MT5813 in de Tudor Black Bay Chrono wordt immers door Breitling geproduceerd. Omgekeerd gebeurde hetzelfde: Breitling lanceerde een uurwerk met een Tudor binnenwerk.

Het MT5813 is gebaseerd op het gekende B01 binnenwerk (met column wheel en vertical clutch) van Breitling met enkele technische en visuele aanpassingen. Zo werd een speciaal door Tudor ontwikkeld balanswiel voor een betere precisie en regelbaarheid gebruikt. Het horloge loopt dan ook perfect binnen de COSC-normen. Het binnenwerk is niet zichtbaar, dus werd voor een sobere afwerking van het binnenwerk gekozen. Een bewuste keuze van het merk om het uurwerk aan een competitieve prijs te kunnen aanbieden.

Dit soort samenwerkingen tussen concurrerende merken is nieuw voor onze sector en kan op wisselende appreciatie rekenen. Juwelier Slaets is een verdeel- en servicepunt van Breitling, en wij kunnen deze constructieve samenwerking alleen maar aanmoedigen. De kwaliteit van Breitling Manufacture is immers uitmuntend.

Eén horloge met verschillende looks

Deze chronograaf is beschikbaar op eenlederen band (€4.480) of op een metalen band (€4.770). De geriveteerde metalen band verwijst meer naar het duikverleden in de horlogerie, terwijl de lederen band ons meer aan chronograaf horloges doet denken. De beide banden geven het horloge een totaal andere uitstraling. Telkens wordt ook een donker blauwe stoffen band extra meegeleverd waardoor het horloge nog eens een derde look krijgt.

TUDOR HERITAGE BLACK BAY CHRONO op geriveteerde metalen band:
TUDOR HERITAGE BLACK BAY CHRONO op lederen band:
TUDOR HERITAGE BLACK BAY CHRONO op stoffen denim band (extra bijgeleverd):


Horloges vermeld in dit artikel:TUDOR HERITAGE BLACK BAY CHRONO
Steel on leather

TUDOR HERITAGE BLACK BAY CHRONO
Steel on steelPRIJS & BESCHIKBAARHEIDPRIJS & BESCHIKBAARHEID 


More info? Fill in the form below, we'll send you our feedback as soon as possible.

 

Thank you. Your message has been sent.

 

More news?